Siirry sisältöön
Alkaen 125,00 € / vrk
Valitse päivämäärä nähdäksesi tarkan hinnoittelun.
Varaa

Kauppias

NaturEffect info@natureffect.fi +358 (0)407700065 Y-tunnus: 2880374-5 Kauppiaan ehdot

HÖGSÅRAN SKYTENT ECOCAMP ON VARATTAVISSA KESÄLLÄ 2020 AINOASTAAN 2.-8.7.2020! 

22.7.-2.8. VARATTAVISSA AINOASTAAN ROSALAN ECOCAMP!

NaturEffectNordic Activities järjestävät yhteistyössä Högsåralla "Saaristoseikkailu" -ohjelmakokonaisuuden 2.-8.7.2020.

Tarjolla on opastettuja pyörä- ja melontaretkiä upeisiin saaristokohteisiin, aistillinen metsäkylpyretki Saaristomeren kansallispuistossa Högsåran saarella sekä saariston korkealentoisin majoitus.

Majoituksen ja ohjelmanumerot voit valita haluamallasi tavalla, majoituksen varaaminen ei velvoita ohjelman varaamiseen. Majoituksen voit varata myös vain yhdeksi yöksi.

Voit vaihtoehtoisesti vuokrata pyörän tai kajakin itsellesi ja löytää omat suosikkipaikkasi omatoimisesti. Oppailtamme saat kartat ja parhaat vinkit hienoimpiin kohteisiin.

Ohjelmatoimintoihin voit osallistua haluamallasi tavalla, eikä majoituksen varaaminen edellytä osallistumista ohjelmaan. 

Saaristoseikkailu soveltuu erinomaisesti myös lapsiperheille!

VARAA ENSIN MAJOITUS, JONKA JÄLKEEN SAAT LISÄOHJEET OHJELMIEN VARAAMISEEN!

Ruoat, saunat ja muut lisäpalvelut on myös varattavissa erikseen.

OHJELMA 2.-8.7.
Saaristoseikkailu

Voit saapua ja poistua minä päivänä tahansa, check-in klo 15, check-out klo 12.

2.7.
Majoittautuminen alkaa klo 15. Omatoimista vapaamuotoista tutustumista Högsåran saareen, oppaat paikalla klo 14-17:30

3.7.
A) Aistillinen metsäkylpyretki Högsårassa 25€/hlö
Kesto n. 2h, pituus n. 2km
Min. 3hlö

TAI

B) Opastettu pyöräretki ulkosaaristoon Rosalan ja Hiittisten saarelle, 50€/hlö (sis. retkieväs & vuokrapyörä, omalla pyörällä 30€/hlö)
Kesto n. 9h, klo 9-18, pituus n. 25/36km. Omakustanteinen lounas Rosalassa.

4.7.
Opastettu melontaretki
 ulkosaariston upeisiin saariin, 50€/hlö (sis. retkieväs & kajakkivuokra).
Kesto 3-4h, klo 11-14/15. Säävaraus. 3-6hlö 

5.7.
Aistillinen metsäkylpyretki
Högsårassa 25€/hlö
Kesto n. 2h pituus n. 2km
Min. 3hlö

6.7.
Opastettu pyöräretki ulkosaaristoon Rosalan ja Hiittisten saarelle, 50€/hlö (sis. retkieväs & vuokrapyörä, omalla pyörällä 30€/hlö)
Kesto n. 9h, klo 9-18, pituus n. 25/36km. Omakustanteinen lounas Rosalassa.

7.7.
Opastettu melontaretki
 ulkosaariston upeisiin saariin, 50€/hlö (sis. retkieväs & kajakkivuokra).
Kesto 3-4h, klo 11-14/15. Säävaraus. 3-6hlö 

8.7.
Jäähyväiset Högsåralle, check-out klo 12 mennessä.

Lisäksi:

Pyörävuokra 25€/vrk
Kajakkivuokra 50€/vrk

Opastetut retket ja välineet voit varata varattuasi majoituksen.
Ruoat, saunat ja muita lisäpalveluja varattavissa Högsåran muilta yrittäjiltä.
 

Majoituksen hinnat:

Valitse yltä haluamasi päivät ja henkilömäärät nähdäksesi tarkat hinnat!

Esimerkkejä hinnoista:
Esim. 1
2 aikuista x 3 yötä = 270€

Esim. 2
2 aikuista + 1 lapsi (5-12-v.) x 3 yötä = 295€

Esim. 3
2 aikuista + 1 lapsi (5-12-v.) + 1 pikkulapsi (0-4-v.) x 1 yö = 162,5€

0-4-vuotiaat ilmaiseksi samassa teltassa, jossa enintään 3hlö + 1 alle 0-4-v. Ilmoitathan lisätiedoissa, jos teillä on 0-4-vuotiaita mukana.

 

Ohjelmakuvaukset

Opastettu pyöräilyretki ulkosaariston saaristokyliin Rosalaan ja Hiittisiin 
50€/hlö 
(sis. retkieväs & vuokrapyörä) / omalla pyörällä 30€/hlö

Rosalan ja Hiittisten kylissä historia, saaristoluonto, yhteisöllisyys, rauha sekä aito saaristolaiselämä tarjoavat irtioton arjesta ja tekemistä lapsiperheille, pariskunnille kuin kaveriporukoillekin.

Pyöräretki aloitetaan Sandvikin rannalta klo 9:00. Aluksi pyöräillään muutama kilometri pitkin Högsåraa saaren mielenkiintoisissa kolkissa (4km), minkä jälkeen aloitetaan matka vielä ulommas ulkosaaristoon Rosalaan ja Hiittisiin. 

Högsåralta lähdetään klo 10:00 lossilla ja pyöräillään Kasnäsiin (4km). Kasnäsissa on tunnin verran aikaa ihmetellä Kasnäsin saaristolaistoria, vierassatamaa, kauppoja sekä muutenkin vilkasta saariston solmukohtaa. Kasnäsista matka jatkuu klo 11:30 lautalla kohti Rosalaa.

Rosalassa piipahdetaan Viikinkikeskuksessa ja kulttimainetta niittäneen Rousal Brygghus panimon Taproom Smokehousessa. Mikäli aikaa jää ja intoa riittää, niin jatkamme pyöräillen vielä Hiittisten saarelle, joka on sillalla yhteydessä Rosalan saareen. Hiittisten kierroksen voi tehdä halutessaan myös omatoimisesti. (10km + 11km Hiittisten lenkki)

Hiittinen-Rosalasta poistumme klo 16:00 lautalla ja jälleen on hetki aikaa oleilla Kasnäsissa, ennen kuin palaamme Högsåralle 17:30 lossilla (4km). Takaisin Sandvikissa olemme noin klo 18.00. (2,5km)

Yhteensä retkellä ihastellaan maisemia polkien 25km tai 36km jos pyörähtää vielä Hiittisissä. Retki kestää noin 9h, klo 9-18.


Opastettu merikajakkimelonta
50€/hlö
(sis. retkieväs & kajakkivuokra)

Melonta pitää sisällään lyhyen koulutuksen merimelonnan perusteisiin, minkä jälkeen tehdään noin tunnin melonta ulkosaariston saarille. Sää, erityisesti tuulet määrittävät pitkälti retken määränpään. Saarella pidetään tauko, ihastellaan ulkosaariston pienten saarten omaleimaista luontoa ja nautitaan retkieväät, ennen kuin melotaan takaisin Högsåralle. 

Tuulista riippuen lähtö ja paluu voivat olla eri paikasta/paikkaan.

Retki kestää noin 3-4h, klo 11-14/15.


Aistillinen metsäkylpyretki

Luonnossa oleilu edistää tutkitusti terveyttä sekä fyysisesti että henkisesti*. Shinrin-yoku eli metsäkylpy on japanilainen ilmaus tälle metsän hyvää tekevälle vaikutukselle.

Esimerkiksi toipuminen stressistä alkaa tutkitusti jo parinkymmenen minuutin luonnossa oleskelun jälkeen. Verenpaine laskee ja sydämen lyöntitiheys rauhoittuu.

Metsäkylpyretken aikana teemme yksinkertaisia ja helppoja luontoherkkyyttä sekä itsetuntemusta vahvistavia ohjattuja harjoitteita yksin, pareittain ja ryhmissä. Luontoyhteysharjoitukset on kehitetty vahvistamaan tätä ikiaikaista yhteyttämme ympäröivään luontoon. Harjoitusten avulla etsitään uusia tapoja herkistyä luonnon taajuudelle sekä annetaan tilaa itsessämme luonnolle hoitaa ja eheyttää.

Mitään ennakkotietoja tai -taitoja ei tarvita. Kuljemme lyhyen alle 2 km matkan rauhalliseen tahtiin useasti pysähdellen. Lopuksi juhlistamme elämää luonnonyrteistä keitetyn teen tai pakuriteen äärellä. Kotiin viemisiksi saat hyvän olon lisäksi kokoelman uusia virikkeitä omaan luonnossaliikkumiseen.

*Tutkimustietoa metsän hyvinvointivaikutuksista: Rautio A & Tourula M. 2014. Terveyttä luonnosta. Thule-instituutti Oulun yliopisto, Metsähallitus ja Oulun seutu.

Retken kesto n. 2h.
 

Skytent Ecocamp Högsåra

Skytent Ecocamp Högsårå sijaitsee kansallispuiston yhdestä upeimmista paikoista Sandvikin hiekkarannalla idyllisellä Högsåran saarella. Sandvik sijaitsee saaren länsirannalla ja on upea luonnontilainen ja ilta-auringon lämmittämä ulkosaariston hiekkaranta. Varmasti elämyksellisin majoitus Kemiönsaarella.

Skytent Ecocamp Högsåraan sisältyy:
- Tentsile-teltta (2-3hlö teltat, telttaan mahtuu myös 2 aikuista + 2 pientä lasta), vedenpitävä sadekangas 
- "alakerta" eli makuulaveri majoitusteltan alapuolella
- makuupussit ja lakanat
- makuualustat
- tyynyt
- pyyhkeet
- otsalamppu
- juomavesi
- lukko telttaan
- tulitikut

Lisämaksusta asiakas voi vuokrata NaturEffectiltä seuraavia tuotteita:
- ruoanlaittovälineet
- aurinkokennolaturin laitteille
- retkisuihkuteltan
- polkupyörän laukkuineen
- matkalaukkusäilytyksen
- kiikarit
- kuivapussit

Högsåra

Sandvikin hiekkarannalla Högsårassa on kansallispuiston ylläpitämä tulentekopaikka, polttopuuhuolto sekä kaksi kuivakäymälää. Nämä ovat asiakkaiden käytössä maksutta.

Högsåran kylä on yksi Saaristomeren upeimmista luonto- ja kulttuurikohteista. Högsåran kylä on kuvankaunis saariston luotsikylä, jonka upea kylämaisema on peräisin aina 1700-luvun luotsitiloista. Saarella on edelleen kansallispuiston yhteistoiminta alueen suurin ympärivuotinen asutus, peräti viisikymmentä asukasta. Saarelta löytyy myös Saaristomeren suosituin kahvila ja ravintola Farmors Café, kaksi vierasvenesatamaa, kolme lapsiystävällistä uimarantaa, elintarvikekioski sekä Jungfrusundin luotsimuseo.

Toinen kahvila-baari-vierasvenesatama on Rumpar bar. Rumpan barista sekä Kejsarhamnista voi myös varata saunan. Kejsarhamnista saa myös etukäteen varaamalla haettua itselleen aamupalaa. Rumpan barissa sekä Kejsarhamnissa on myös polettisuihkut, joita voi käyttää milloin vain tilaa on. 

Monipuolisesta tarjonnasta huolimatta Högsåra on hyvin rauhallinen saari. Autoja ei ole saarella oikeastaan ollenkaan, sillä ne suositellaan jättämään lauttarantaan, "Låt bilen stå, cykla eller gå" eli "Anna auton seistä, pyöräile tai kävele". Sandvikin uimaranta sijaitsee noin 2,5km päässä lauttarannasta ja noin 1,5km päässä kylästä rauhallisella länsirannalla sykähdyttävän kauniin ulkosaariston maisemissa.

Högsåran saarelle pääsee kätevästi ympäri vuoden jokaisena päivänä liikennöivällä Högsåran lossilla.

http://hogsara.eu/

Ympäristövastuullisuus

Skytent Ecocamp ja muu NaturEffectin toiminta on ympäristövastuullista luontomatkailua. NaturEffect on osa ympäristövastuullisen Leave No Trace yhteisön jäsen ja kannustaa sekä ohjeistaa kaikkia kestävään luontomatkailuun. Lisäksi NaturEffect lahjoittaa 5% Skytent Ecocamp tuotosta luonnosuojeluun. Lue lisää NautrEffectin ympäristövastuullisuudesta täältä.

Osta elämys lahjaksi

Lahjakortit myynnissä omalla sivullaan. Avaa valikko ja valitse lahjakortit.

Lisätietoja lahjaksi ostamisesta voit kysellä: info@natureffect.fi tai 040 770 00 65.

 

SKYTENT ECOCAMP - Tentsile Experience Camp Högsåra on ympäristövastuullista ja elämyksellistä telttamajoitusta maailman kauneimmassa saaristossa Saaristomeren kansallispuistossa. Tentsilet ovat puihin kiinnitettäviä leijuvia telttoja, joissa yöpyminen upeassa saaristossa on ikimuistoinen elämys.